Rezultatul alegerilor parlamentare din România, în presa internaţională

Presa din străinătate este din nou cu ochii pe România. Sunt comentate la cald rezultatele votului, iar ştirile apărute pe agenţiile internaţionale sunt preluate de publicaţii din lumea întreagă.

“Stânga câştigă alegerile parlamentare din România”, anunţă agenţiile Reuters şi Associated Press, care remarcă diferenţa mare de scor între primii doi clasaţi – PSD şi PNL, dar şi ascensiunea noii formaţiuni USR  (Uniunea Salvaţi România), care a reuşit să se poziţioneze pe locul al treilea în tabloul politic.

Agenţia germană DPA remarcă, la rândul său, acest succes al USR pe care îl numeste “surprinzător” pentru un partid fondat acum şase luni, popular în rândul alegătorilor tineri.

Agenţia France Presse adaugă comentarii: “Susţinut de un electorat rural şi îmbătrânit, PSD a profitat de pe urma unei campanii în care a promis măriri de salarii şi de pensii într-o ţară în care, în medie, un cetăţean din patru e afectat de sărăcie”. Iar PNL şi USR – remarcă tot France Presse – “nu au reusit să capitalizeze mişcarea populară anticorupţie care a dus la înlăturarea premierului social-democrat Victor Ponta”.

“Revenire triumfătoare la putere pentru stânga din România”, notează Deutsche Welle. La un an de la umilitoarea retragere de la guvernare, social-democraţii au obţinut victoria la alegerile parlamentare. Pentru că nu au un candidat clar la postul de premier, incertitudinea politică ar putea continua la Bucureşti.

newspapers-850x598

mai mult la :  stiri.tvr.ro

Comentarii

Comentarii

Comentati !

%d blogeri au apreciat: