Recunoaştere europeană pentru „Caşcavalul de Săveni”

După o muncă titanică de doi ani, în care au trecut şi peste un refuz al autorităţilor naţionale, un grup de producători de caşcaval din judeţul Botoşani a reuşit să obţine acordul Ministerului Agriculturii pentru obţinerea Indicaţiei Geografice Protejate  în această săptămână s-a încheiat „perioada de opoziţie“, în care alţi producători puteau să atace denumirea.

„Caşcavalul de Săveni” va fi primul produs tradiţional din zona Moldovei care va ajunge pe masa Uniunii Europene pentru a primi protejare. De altfel, acesta va fi primul produs tradiţional din judeţul Botoşani şi unul dintre puţinele din ţară care va beneficia de protecţie naţională şi europeană a denumirii a obţinut o victorie uriaşă.

Dosarul „Caşcavalul de Săveni” a trecut de furcile caudine ale autorităţilor naţionale şi a fost trimis pentru recunoaştere la Bruxelles.

„Am depus dosarul la Ministerul Agriculturii pe 23 februarie, iar pe 25 aprilie am ieşit din perioada de opoziţie şi dosarul Caşcavalul de Săveni pleacă la Bruxelles. În perioada de opoziţie de 60 de zile puteam
să găsim «binevoitori» să ne facă necazuri. A fost o încercare dar eşuată, din fericire”*, a declarat Daniel Rudişteanu, preşedinte Asociaţiei Producătorilor „Caşcavalul de Săveni”.

mai mult la :  www.ziarulevenimentul.ro

Comentarii

Comentarii

Comentati !

%d blogeri au apreciat: