O poza premiata de National Geographic a transformat Comanesti in paradisul turistilor. Ce obicei i-a cucerit pe straini

In imagini apare un adolescent imbracat cu o blana de urs, a carui privire patrunzatoare, extrem de sugestiva, a facut inconjurul lumii.

Alecsandra Raluca Dragoi a castigat editia din acest an a concursului de fotografie ”National Geographic Traveller”.

Imaginea cu tanarul in blana de urs a fost finalista categoriei “People” si va aparea intr-o expozitie la o galerie londoneza.

Tanara de 22 de ani, care traieste in Marea Britanie, a suprins, la festivalul de obiceiuri si traditii de la Comanesti, in judetul Bacau, multe alte scene rupte parca din negura vremurilor.

Si miercuri, cetele de ursi au navalit in centrul orasului. Chiar daca sunt foarte grele, oamenii poarta cu mandrie blanurile ca niste vrednici urmasi ai dacilor. Acestea sunt transmise, unele de peste 100 de ani, din generatie in generatie.

Reporter: Ati ajuns recunoscuti in toata lumea…vin strainii sa vada ursii.
Fanica Hanganu capitanul cetei de ursi de la Leorda : Da, dar in special ursul de la Leorda ca e diferit de ceilalti. Noi avem jocul de scena diferit fata de ceilalti. Noi am facut pregatire suntem profesionisti.

http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/o-poza-premiata-de-national-geographic-a-transformat-comanesti-in-paradistul-turistilor-ce-obicei-arhaic-i-a-cucerit.html

Comentarii

Comentarii

Comentati !

%d blogeri au apreciat: