Nu-i lăsaţi să ucidă speranţa. Să oferim românilor un viitor în ţara lor! | OPINIE

România are nevoie de un proiect – simplu, clar şi credibil – care să îi redea speranţa. Am citit că, în medie, zilnic, sunt 400 de cetăţeni români care emigrează. Nu cred că, în acest moment, salariile sunt principala cauză pentru care se pleacă din ţară, ci lipsa unui viitor.

Distrugerea speranţei. Sentimentul că locurile aceasta sunt condamnate să rămână pe mâna unor politicieni veroşi şi incompetenţi, că spitalele sunt o capcană mortală, că şcolile nu te învaţă nimic util în viaţa, iar copiii nu vor putea ascede în societate decât pe bază de pile, nu prin ceea ce ştiu să facă.

Gândiţi-vă: în ziua în care aţi citit acest articol, încă 400 de români – majoritatea tineri, bine calificaţi, curajoşi şi dornici de muncă – au abandonat România. Avem datoria să le oferim un viitor în ţara lor.

Migraţia masivă – mult peste trei milioane de români sunt plecaţi peste hotare – şi depopularea ţării sunt cele mai mari pericole pentru dezvoltarea României. Cauza? Dacă vreţi un răspuns, uitaţi-vă din nou la ceea ce a reuşit Liviu Dragnea în judeţul Teleorman. Potrivit studiilor, are cea mai mare rată de emigrare, cea mai mare mortalitate şi locul 39 pe ţară la rata naşterilor.

Eu sunt un antreprenor din Texas şi poate că pare că spun cuvinte prea mari. Dar dacă opoziţia nu are un proiect, cineva trebuie să o facă!

Eu vă propun:

Să oferim o alternativă la actualul sistem medical, falit, corupt şi criminal. În vara lui 2012, tentativa de a sparge monopolul CNAS s-a scufundat sub opoziţia lui Raed Arafat şi a Antenei 3. Nu trebuie să descurajăm, eu cred că românii s-au săturat să moară cu zile în spitale.

Să simplificăm sistemul de impozite şi taxe şi să reluăm ideea din 2015: „plafonarea cheltuielilor bugetare în raport cu PIB şi interzicerea deficitelor bugetare”.

Să flexibilizăm condiţiile de angajare şi de concediere, în special în sectorul bugetar, unde s-a creat o crustă de funcţionari leneşi şi obtuzi, susţinuţi politic. Sindicatele trebuie obligate să raporteze corect numărul de membri şi să-şi aleagă transparent conducerea, iar statul nu trebuie să mai colecteze cotizaţiile sindicaliştilor.

Mergând pe principiul „banii urmează elevul”, să oferim vouchere elevilor – da, este modelul promovat aici, în SUA, de secretarul pentru Educaţie, Betsy de Vos – pentru ca aceştia să poată opta între şcolile de stat sau alte forme de învăţământ.

mai mult la :  romanialibera.ro

Comentarii

Comentarii

Comentati !

%d blogeri au apreciat: