Festivalul medieval Dracula, Tîrgoviste 2014

medieval

Primarul municipiului Târgoviște, Gabriel Boriga, a declarat marți într-o conferință de presă că evenimentul va atrage foarte mulți turiști de pretutindeni, în afara dâmbovițenilor. Acesta se va desfășura pe parcursul a trei zile în intervalul 14- 16 iulie. 

Din nou va fi reeditat ATACUL DE NOAPTE  pus în scenă de scriitorul Vasile Lupașc la ruinele Parcului Chindia, între alte numeroase manifestări. Edilul târgoviștean a fost permanent interesat de promovarea Cetății Chiniei sub diferite forme, sprijinind în acest sens toate inițiativele cultural- artistice, venite din partea scriitorilor, artiștilor, etc.

Momentul atacului de noapte, reeditat teatral, a fost imortalizat inclusiv de istoricul Neagu Djuvara, care a povestit foarte detaliat momentul confruntarii nocturne dar și despre spaima turcilor la vederea unui câmp de peste 20 000 de ” trași în țeapă”, prilej cu care a și sugerat ca simplă idee autorităților să creeze un mic muzeu, cu aceste țepe și imagini de atunci. Tot Neagu Djuvara a mai afirmat intr-un interviu fluviu pentru un film documentar că ” Târgoviște este o adevărată capitală prin istoria sa (…) A avut ziduri nu împrejmuiri de lemn ca Bucureștiul…” a mai spus cunoscutul istoric.

 

După cum îl cunoaștem, primarul Boriga și echipa sa cu siguranță vor oferi un regal de neuitat unde turiștii sunt atrași. Dealtfel, chiar și autoritățile județene, mai puțin active față de primărie, își doresc promovarea Târgoviștei. Va fi oferită celor peste 10 000 de turiști așteptați atmosfera vremurilor medievale, muzica acelor vremuri, cascadorii într-un spectacol amplu de lumini și umbre ca efecte dar nu vor lipsi și alte manifestări, inclusiv târguri ale meșteșugarilor. Vorbim despre o primă ediție, care poate aduce o imagine externă peste așteptări Cetății Chindiei. Detalii suplimentare despre acest festival medieval fără precedent în România,  în câteva zile la postul românilor din Italia.

Comentarii

Comentarii

Comentati !

%d blogeri au apreciat: