De Dragobete, poveștile de iubire ale bunicilor noștri. Silvia și Ioan din Cincu, Țara Făgărașului

De #Dragobete ne-am gândit că cel mai frumos mod de a marca acestă veche tradiție românească este să celebrăm poveștile de iubire ale bunicilor noștri.

Dacă aveți fotografii cu bunicii sau străbunicii îmbrăcați în costume tradiționale și vreți să împărtășiți cu noi povestea lor, vă rugăm să ni le trimiteți. Noi le vom publica într-un album dedicat pe care îl lansăm cu această ocazie pe pagina La blouse roumaine.

Vă mulțumim! La Blouse Roumaine

“Tanti Silvia croșeta șosete de lână pe cinci ace și el impletea funii de cucuruz. Și-or luat hainele “românești” de sărbătoare pe ei și ne-au trecut frumos prin toată viața lor. Cum s-au luat din dragoste și cum dragostea aia respectată, i-a adus în situația de a nu concepe traiul făra să aibă grijă unul de altul. Ba un ceai, ba șosete de lână, ba o ţâglă caldă la schinare, ba o vorbă bună, ba un rachiu fiert cu chiper dimineața. După atâta amar de vreme împreună, nu a mai ramas nimic rău în ei – decât un zâmbet incredibil de cald și primitor, o curățenie și o bunătate care răzbea din ochii albaștrii până spre fundul sufletului nostru. Și ceva românesc, frumos, autentic, pe care n-am putea încă sa-l definim. Îl găsim în mai multe locuri și ne umple de bucurie, dar n-am putut înca să-i dăm un nume. Știm doar că e ceva-ul ăla care ne face mândrii de faptul că suntem din Țara Făgărașului. Mai mândrii decât ne poate face orice teorie despre lumea aceasta fabuloasă dintre munți și Olt, dar care nu are bucatelele astea de suflet cuprinse acolo…”


sursa :  Alina Zară Prunean, jurnaldecalatorietfto.blogspot.ro

Comentarii

Comentarii

Comentati !

%d blogeri au apreciat: